Dobra, to ja przyjadę autobusem :P
[O1] Skąd woda w kabinie po myjni automat.?
Zwiń
X
-
[O1] Skąd woda w kabinie po myjni automat.?
Cześć
Właśnie
wczoraj wymyłem na myjni OI i otwieram drzwi i na dywaniku kierowcy widzę trochę wody z pianą z myjni - dotykam deskę taką w kraktę - nad pedałami i czuję na ręku wilgoć
W aucie jest bardzo cicho, niew szumi przy wiekszych V po 130
Aha szyba była zmieniana szyba zmieniana w 2005r. - podobno po pęknięciu od kamieni (mam fakturę za szybę i jej montaż i wydruk wykonany przy mnie! wszystkich napraw w podanym aucie wg nr rejestr.)
Jak myślicie - przez tę szybę czy inna przyczyna?
Pozdr
-
-
Przyczyn moze być wiele, ale jeśli wymieniałeś jak piszesz szybę, to moze faktycznie warstwa kleju mocujaca szybę do nadwozia nie ma ciągłości i tam gdzieś przedostaje sie woda. Najlepszym chyba sposobem na sprawdzenie jest wysuszenie a następnie miejscowe polewanie małym strumieniem wodynp. z węża podszybia i krawędzi dookoła przednej szyby i obserwowanie kiedy woda pojawi się w środku.Teraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Sigma_74
Jak myślicie prze tę szybę czy inna przyczyna?
Komentarz
-
Uzupelnij profil o typ silnika :wink: Nie podales kiedy byla zmieniana czy bylo to pierwsze mycie po wymianie ale jak masz mokro nad pedalami to prawdopodobnie moze byc to wina szyby . Najlepszy sposob odchylic wykladzine a kolege zatrudnic przy polewaniu szyby lub udac sie do blacharza on stwierdzi na 100 % przyczyne . Pozostaje jeszcze reklamacja w warsztacie ktorym ja zakladaliJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RomanSSzyba może być, bardziej IMO pachnie nieszczelną skrzynką przez którą przechodzą przewody do wnętrza nadwozia. Ja przynajmniej to przerabiałem i może dlatego kieruję się ku temu. Jak by nie było - właściwą przyczynę musisz odkryć sam :wink:
Komentarz
-
-
nie spotkałem się nigdy z nieszczelną szybą po wymianie, za to u mnie lała się woda do środka poprzez dmuchawę. okazało się że z prawego podszybia (plastik) oderwała się taka rynienka od spodu i cała woda z szyby kapała na filtr przeciwpyłkowy, tak że przy włączaniu dmuchawy lało się ciurkiem na nogi pasażera.
po lewej stronie jest taka duża uszczelka przez którą lecą kable od wycieraczek i komputera ( tu się montuje filtr p.pyłkowy w wersji angielskiej), możliwe że ta guma jest nieszczelna i woda kapie na pedały i po kablach na obudowę zegarów.
pzdr.
Komentarz
-
-
U mnie niedawno był ten sam problem - powodem był liść w odpływie, na podszybiu stała woda i przez skrzynkę prowadzącą do bezpieczników zaczęła lać sie woda na miejsce obok sprzęgła. Pomogło udrożnienie kanału odpływowego i uszczelnienie klejem do szyb skrzynki. Pozdrawiam i powodzeniabyła O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
Serwis By DGW
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez Ziomala szyba była wymieniana miesiąc temu w Jaan'ie
Komentarz
-
A u mnie dla odmiany, wlewa się przez tylne prawe drzwi.
Uszczelka wygląda na całą, wydaje się że dolega dobrze do nadwozia i drzwi a po każdym myciu mam wodę na dywaniku.
Po otwarciu drzwi zauważam wodę stojącą na uszczelce (na progu) i tędy - właśnie - widać przelewa się :?Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
witam ja byłem w czoraj na auto myjni i po wyjeżdzie miałem pełno wody na tylnym prawym dywaniku ale nie wiem skąd ona tam się wzieła bo jakby leciała z drzwi to plastik koło drzwi i próg też był troche mokry a tam było sucho a woda była tylko na środku dywaniku jakiś dziwny przypadej :| bo szukałem i pisze o przeciekach duż ale że są z przodu auta albo cieknie woda przez drzwi a tu nie widać tych objawów tak się zastanawiam czy to mogą być zatkane odpływy w progu :?:
Komentarz
-
Komentarz